Jutavit Króm tabletta
A króm hozzájárulhat a normál szénhidrát-anyagcseréhez, a cukorbetegség kezeléséhez, a vércukorszint stabilizálásához, a vérnyomás szabályozásához. Alkalmas fogyókúrához kiegészítőnek.
Javasolt adagolás:
napi 1-2 tablettát egészben vízzel lenyelni.
Króm
A króm elengedhetetlen a szervezet energiaháztartásának megfelelő működéséhez, mivel fontos szerepet játszik a glükóz lebontásában. Az inzulinproblémák kezelésének egyik módja lehet a krómbevitel növelése. A króm hasznos lehet az alacsony vércukorszint, a túlsúlyosság, a magas vérnyomás, az agyvérzés, fekély, vastagbélgyulladás, gyomorhurut, migrén, pszichiátriai rendellenességek, sclerosis multiplex kezelésében. Aktív szerepet játszhat a szervezet szénhidrát anyagcseréjében, a cukorháztartás szabályozásában, segít stabilizálni a vércukorszintet. Hatékony eszköz a cukorbetegség kezelésében. A cukoringadozás kezelhetővé válik és a vércukorszint jellemzően csökken, ha a szervezet krómtartalékai az optimális szintre visszaállnak. Túlsúly esetén a krómbevitel a legjobb megoldás a zsírfelesleg csökkentéséhez. Az optimális krómbevitel segít megelőzni a szívbetegség kialakulását, hozzájárul a vérnyomás szabályozásához. A króm természetes formában a sörélesztőben, osztrigában, kagylóban, rákban, teljes kiőrlésű gabonában, burgonyában, hagymában, gombában és paradicsomban található meg, továbbá a sörben és borban is felhalmozódhat az erjedés során. Pótlásával normális szinten tartható a vércukorszint, a koleszterinszint és a testsúly, megelőzhető az ingadozások okozta fejfájás, az idegi tünetek, mint az ingerlékenység, fáradékonyság, depresszió.
Tájékoztatás az étrend-kiegészítőkről
Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.