Jutavit Echinacea tabletta
Az echinacea hozzájárulhat a szervezet védekezőképességének növeléséhez, az immunrendszer erősítéséhez, a fertőzések és gyulladások megelőzéséhez, kezeléséhez. Segíthet az influenzával járó felső légúti megbetegedések leküzdésében.
Hatóanyagok 2 tablettában:
- Echinacea purpurea (bíbor kasvirág kivonat + őrlemény) – 480mg
[Echinacea purpurea (bíbor kasvirág kivonat): 33,3% bíbor kasvirág kivonat + 66,6% bíbor kasvirág őrlemény]
Összetevők:
Tömegnövelő szerek (dikalcium foszfát, cellulóz, hipromellóz, hidroxi-propil-cellulóz), bíbor kasvirág őrlemény, bíbor kasvirág kivonat, csomósodást gátló (magnézium sztearát).
Javasolt adagolás:
Tablettát bő folyadékkal egészben lenyelni.
Szokásos adagja: napi 2×1 tabletta.
Fokozott adagja: napi 2×2 tabletta.
Figyelmeztetés:
A termék fogyasztása 12 éves kor alatt, keresztes virágúakra érzékenyeknek, autoimmun betegségben szenvedőknek és immundepresszánsokat szedőknek nem javasolt. Folyamatosan legfeljebb 8 hétig fogyasztható.
Kasvirág (Echinacea)
Olyan speciális növényi poliszacharidokat, savszármazékokat és illóolajokat tartalmaz, amelyek nagymértékben támogatják az immunrendszer egészséges sejtjeinek működését, aktivitását. A kasvirág jelentősen megnövelheti a szervezet védekező képességét a fertőzésekkel és a gyulladásokkal szemben; a megerősödött immunrendszer pedig képes lesz elpusztítani a káros baktériumokat, vírusokat, gombákat, megállítani a kórokozók elszaporodását. Elsősorban megfázással, influenzával járó légúti megbetegedések, illetve húgyúti és nőgyógyászati fertőzések kiegészítő és megelőző kezelésére ajánlott a fogyasztása.
Tájékoztatás az étrend-kiegészítőkről
Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.