Részletek
Összetevők: Hidegen sajtolt dió magolaj.
A dióolaj rendkívül gazdag vasban, és cinkben, továbbá tartalmaz káliumot, magnéziumot és ként, valamint A-, B-, C-, D-, F-, P vitamint is.
Ezáltal igen fontos szerepet játszik a magas vérnyomás valamint az érelmeszesedés megelőzésében, a kialakult tünetek enyhítésében.
A koleszterin szintet is csökkenti.
A dióbél egészségmegőrző, szív- és érrendszeri betegségeket megelőző hatása fokozottan érvényesül a dióolajban.
Csökkenti a koleszterinszintet, a vérrögképződést, a trombózisveszélyt. Alzheimer-kórt késleltető hatást is tulajdonítanak a dióolajnak,valamint lázcsillapító hatást is.
Ne várjunk tőle csodát, módjával fogyasszuk, és bízzunk egészségvédő hatásában.
A módjával azt jelenti, hogy preventív jelleggel, az érelmeszesedés megelőzésére nagyon jó, ha az étrendünkbe iktatunk napi 2-3 kávéskanálnyit.
A dióolaj linolsav tartalma különösen magas. Az esszenciális zsírsavakhoz tartozó linolsav segít a reumatikus ízületgyulladásban szenvedő betegek terápiájában.
Sok beteg, aki rendszeresen fogyaszt linolsav tartalmú termékeket, kevesebb végtagfájdalomról, és csökkent ízületi merevségről számol be.
Az dióolaj étkezési célú felhasználása ajánlott sokféle mártáshoz, szószhoz, zöldségekhez, vagy akár libamájhoz is kiváló.
A roston sült húsokat nagyon jól ízesíti.
Nem a sütéshez, hanem utólagos ízesítéshez kell használni! De fogyaszthatjuk pirítóson, vagy salátákon is.
Rendszeres fogyasztása segíthet az egészség megőrzésében!
Felhasználási javaslat: Napi egy kanál dió magolaj fogyasztása javasolt, és ezt leginkább salátákkal érdemes enni, de zöldségek párolását is érdemes ezzel végezni.
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
Tárolás: szoba-hőmérsékleten, száraz helyen, napfénytől védve, gyermekektől elzárva.
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!