Részletek
Az ember ősidők óta fogyaszt különböző a szervezet számára szükséges hatóanyagokat (vitaminokat, ásványi sók, flavonoidok, enzimek, stb.) anélkül, hogy ezt tudatossá tenné. Sokszor csak azért, mert finom. Évezredek során a természetes élelmiszereket fogyasztva a vegyes étrend általában kielégítette testünk ilyen jellegű igényeit. Azonban ha a táplálkozás egyoldalúvá vált, hamar hiánybetegségek léptek fel (skorbut, angolkór stb.) Mindemellett az életkor meghosszabbodása is sajátos időskori betegségek megjelenését idézte elő.
A népgyógyászati tapasztalatok, majd később a laboratóriumi kísérletek és humán megfigyelési programok eredményeként kiderül, hogy néhány anyag együttes jelenléte szervezetünkben, egymást segítő szinergista hatást érnek el.
C-vitamin:
- Erősíti az immunrendszert, növeli a szervezet ellenálló képességét.
- Allergiaellenes, gyulladásgátló, valamint segít a vörösvérsejtek képződésében.
- A flavonoidokkal szinergista hatásban elősegíti az érrendszer épségének fenntartását.
- A flavonoidok megkönnyítik a C-vitamin felszívódását, valamint növelik hatékonyságát, mert védik a gyors lebomlástól.
- A flavonoidok, mint antioxidánsok elősegítik, hogy a C-vitamin valóban vitaminként hasznosuljon.
D-vitamin:
- A kalcium háztartásért felelős.
- A kalcium és a foszfor felvételéhez és a csontokba való beépüléséhez szükséges, illetve gátolja azok kiválasztódását.
- A csontok egészséges fejlődéséhez, gyógyulásához és a csontritkulás megelőzéséhez szükséges.
- Ezen kívül hormonszerű hatást fejt ki a test szinte minden szövetében.
Kiszerelés: 100 db kapszula.