Termék ismertető
A méhészek figyelmét munkájuk során nem kerülhette el az a különbség, amely az anya és a munkásméh között észlelhető. A munkásméh rövid életű, nyáron kb. 4-6 hét, ezzel szemben az anya 5-7 évet is elél. A munkásméh szembetűnően kisebb az anyánál. Külseje lényegesen egyszerűbb. Az anya nagyobb, főleg potroha fejlettebb, hosszabb, színezete is szembe¬tűnőbb. A leglényegesebb különbség mégis az, hogy egyedül csak az anya képes megtermékenyített petéket lerakni, s így a fajfenntartásról gondoskodni.
Méhészek, kutatók hosszú nemzedéke kutatta az anya és munkásméh közötti különbségek okait. Napjainkban, már bizonyított tény, hogy táplálékuk különbségében rejlik ennek okozója. E különös és nagy értékű táplálék pedig nem más, mint az anyapempő, vagyis Méhpempő.
- A Méhpempő általános erősítő, roboráló hatású táplálék-kiegészítő.
- Segíti a szervezet megfelelő működését, sejtjeit megújítja, ezáltal lassítja az öregedés folyamatait.
- Kiváló serkentő és frissítő szer, fogyasztásával növelhetjük a munkateljesítményünket.
- Fokozza a figyelem és koncentrációs képességeinket.
- Ösztönzőleg hat szervezetünk védekező rendszerére, ezáltal növeli a szellemi és fizikai állóképességet.
- Rossz étvágyú gyerekeknek étvágyfokozó hatású.
- Normalizálja a menstruációt, elősegíti a teherbeesést.
- Jó hatással van a változó korú nők szervezetére.
Adagolása
Napi: 2×1 gramm testsúlytól függően. A tünetek megjelenésének első napjaiban többszörös mennyiséget is alkalmazhatunk.
Reggel étkezés előtt fél órával, illetve este vacsora után egy órával a nyelv alá helyezve, hagyni felszívódni. 2-3 hónapos kúrákban alkalmazzuk, melyek között 30 napos szünetet javasolunk.
A termékhez mellékelt kiskanalat, ha a pereméig töltjük méhpempővel, akkor 1g. mennyiséget lehetséges kimérni.
A tiszta méhpempő íze nem finom, fanyar, savas, enyhén csípős (amit a méhpempőben lévő zsírsavak okoznak, 10-HDA, acetilkolin) semmihez nem hasonlítható az íze, de könnyen megszokható kis akarattal. A fogyasztása kapcsán, az oldalunkon különböző praktikákról írtunk, illetve azoknak, akik nagyon nem bírják elviselni még sem a tiszta méhpempő ízét, ajánljuk figyelmébe a krémmézes méhpempőt.
Tárolás
A Méhpempőt hűtőszekrényben 5°C alatti hőmérsékleten, hosszabb ideig akár, fagyasztott állapotban is tárolhatjuk. Mézzel keverve, javasolt arány kb. 5%, azaz 25g Méhpempőt keverjünk 500g mézhez, így akár hűtés nélkül is tárolható.
Lehetőleg száraz helyen tartsuk, fénytől, levegőtől óvjuk, fémmel ne érintkezzen!
A termék fém tetővel zárt üvegben kerül forgalomba, a tető belseje védőréteggel van ellátva, így fémmel nem érintkezik, nem oxidálódik!
Figyelmeztetések
- Gyermekek elől elzárva tartandó!
- Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!
- Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
- Ellenjavallt azok számára, akik allergiásak a méhészeti termékekre!
Szavatosság
A friss Méhpempő, normál tárolási (0-5°C közötti hőmérsékleten) körülmények között, a gyártástól számított 12 hónapig őrzi meg jótékony hatásait, tekintettel arra, hogy semmilyen adalékanyagot és tartósítószert nem tartalmaz. A lejárati időt, minden esetben a termék dobozának alján jelöljük.
A termék megrendelése előtt és a hűtve szállítási lehetőségről, kérjük tájékozódjon itt a "Szállítási információk" részen.
OÉTI notifikációs szám: 9117/2011
Honlapunkon megtalálható információk, nem az Országos Gyógyszerészeti Intézet szakvéleményei, termék nem szolgál betegségek gyógyítására, de számos bizonyított jótékony hatással rendelkezik a népi gyógyászatban.