Ez az a konyhai csodaszer, mellyel a készített paleós péksütemények és kenyerek tésztája biztosan tökéletes lesz, s nem vizesedik. Az eredményt a nagy tisztaságú összetevő biztosítja!
A psyllium husk, avagy az útifű maghéj Iránban és Indiában őshonos növény.
Nagyfokú zselésítő és vízmegkötő képessége az, amely pótolhatatlan alapanyaggá teszi a konyhában.
A Nature Cookta basic Útifű maghéjat az étkezésekbe számos módon beillesztheti a vegetáriánus, és bármely modern diétát követő egyaránt.
Bátran használjuk ételeink alapanyagaként! Kiváló főzelékek, mártások sűrítésére, a leveseinket is gazdagabbá teszi. Nagyon finom gyümölcspüré készíthető az útifű maghéjjal és pudingokhoz is remek összetevő. Ha a liszthez adunk belőle, nagyon ízletes kenyereket, péksüteményeket kapunk.
Kivételes tulajdonsága, hogy már hideg folyadékkal is tudja kamatoztatni zselésítő képességét. A tökéletes állag a Nature Cookta basic Útifű maghéj használatával mindig biztosított. Kísérletezzen bátran különleges finomságok elkészítésével és nyűgözze le szeretteit és vendégeit!
Két éven aluli gyermekek vagy várandós, szoptató nők számára fogyasztását nem ajánljuk.
Az útifű maghéj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Az útifű maghéj, vagy másik nevén psyllium husk, kúraszerű használatával megakadályozható a bélkő-, és a zsírlerakódás is, helyreáll az emésztésünk, de hatékonyan csökkenthetjük vele étvágyunkat, miközben kalóriát nem viszünk szervezetünkbe. Magas rosttartalmának köszönhetően a bélrendszer megtisztul, a bélflóra egyensúlyba kerül. A géles anyagot a szervezet nem dolgozza fel, hanem végighalad az emésztőrendszeren, így távolítva el a felraktározódott bomlásterméket.
Fontos, hogy fogyasztásakor megfelelő mennyiségű folyadékot vigyünk be szervezetünkbe (1 grammhoz körülbelül 0, 5 l vizet), mert az útifű maghéj különlegességei közé tartozik, hogy nagy vízmegkötő képessége miatt folyadék hatására válik zselészerűvé, amely majd finoman tisztítja a bélrendszert.
Jó hatással van az emésztésre, tisztítja a bélrendszert.
Zselésítő képessége miatt nagyszerűen felhasználható pudingok készítéséhez. A fehér liszt alternatívája lehet, ha főzelékek, mártásokat szeretnénk sűríteni.
Felhasználási javaslat:
Kúrához: Egy evőkanál útifű maghéjat keverjünk el 2 dl vízben – lehet tea, vagy gyümölcslé is –, majd azonnal igyuk meg, hogy a zselésedés folyamata a gyomorban indulhasson meg. Reggel, és este javasolt fogyasztani, étkezéseink előtt körülbelül 20-30 perccel.
Összetevők:
útifű maghéj.
Tápanyagtartalom 100g termékben:
Energia: 1581kJ/378kcal
Szénhidrát: 88,9g
Fehérje: 0g
Zsír: 0g
Rost:77,8g