Kérdése van? Hívjon minket! +36304656565

30.000 Ft feletti rendelését díjmentes szállítjuk, többféle szállítási móddal.

Ehhez válasza a:

  • Csomagpiac.hu házhozszállítást, 
  • Sameday házhozszállítást,
  • MPL házhozszállítást,
  • GLS CSOMAGPONT-ot
  • Sameday Easybox csomagautomatát
  • MPL csomagautomatát, PostaPontot vagy Postán maradó-ra való szállítást.
  • GLS házhozszállítás továbbra is 2.290 Ft. (5.000 Ft rendelés alatt 2.390 Ft)
GAL Fenu-C+
GAL Fenu-C+
13 580 Ft 
12 090 Ft
11

GAL Fenu-C+

GAL Fenu-C+
GAL Fenu-C+

Szállítási idő: 1-3 munkanap

GAL Fenu-C+, 90 db kapszula

A FenuMAT™ és liposzómás technológiák ötvözete új távlatot nyitott a C-vitamin szint növelésében, méghozzá kizárólag természetes összetevők felhasználásával.

A C-vitamint természetes foszfolipidek által képzett liposzómákba zárják, majd azokat görögszénamagrostból előállított hidrogél-rendszerbe ágyazzák. Ennek révén már alig 360 mg így feldolgozott C-vitamin egyszeri bevétele is úgy megemeli a C-vitamin szintet, amennyire hagyományos C-vitamin semmilyen dózisa sem képes, de hozzá még liposzómásan feldolgozott C-vitaminból is grammos mennyiség szükséges, akár 10 g is. Termékünket azoknak ajánljuk, akiknek kifejezett célja a C-vitamin szint maximalizálása, szuprafiziológiás szint elérése, ill. azoknak, akiknek a hagyományos C-vitamin emésztési problémát okoz, vagy csak kényelmetlennek tartják annak napon belüli, egyenletes elosztását.

Adagolás: Napi 1 db kapszula általános használat esetén, míg folyamatos C-vitamin szint maximalizálás céljából akár napi 9 db (pl. 3 db 8 óránként).

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Rendelhető
13 580 Ft 
12 090 Ft
Kezdete: 2024.06.15   A készlet erejéig!
Kedvezmény 11
Megtakarítás 1 490 Ft
Részletek

Mi a Fenu-C+ előnye?

Egyedi technológiájának köszönhetően a Fenu-C+-szal szervezetünk C-vitamin szintje jóval kényelmesebben magasan tartható, mint egyéb C-vitamin kiegészítők segítségével.

Emellett a használatával olyan magas, ún. szuprafiziológiás vitaminszint is elérhető, ami a hagyományos C-vitamin készítmények egyikével sem. Ennek köszönhetően az intravénás C-vitamint is képes helyettesíteni, de akár annak kiegészítőjeként is alkalmazható.

További előnyeként említhető, hogy azok is bátran szedhetik, akik attól tartanak, hogy a nagy dózisú C-vitamin vesekövet okozna. Ezen aggodalom meglehetősen alaptalan eleve, de a Fenu-C+ esetében pláne, hiszen mint látni fogjuk Fenu-C+™ formájában nagyságrendileg tizede annyi C-vitamin bevitele is elegendő azonos C-vitamin vérszint nap folyamán való fenntartásához, a veséken sokkal kevesebb halad át. A hagyományos C-vitaminból meg pont azért kell olyan sok és olyan gyakran a megfelelő vérszint fenntartásához, mert a vesék gyors ütemben választják ki, azaz rengeteg halad át a húgyutakon.

Mitől különleges a Fenu-C+?

A Fenu-C+ egy ún. Hybrid-FenuMAT™ technológiával feldolgozott C-vitamin készítmény, aminek azért szerepel a nevében a „hybrid”, mert az előállítás során két olyan korszerű módszert alkalmaznak együtt, amelyek mind a hasznosulását fokozzák.

Elsőként a C-vitamint 95%-os hatékonysággal a megfelelően alacsony méretű liposzómákba burkolják, miközben még a professzionálisan elkészített liposzómás C-vitaminok esetében is mindössze 30-60%-os hatékonyság a jellemző.

Ezeket a C-vitaminnal töltött liposzómákat utána egy ún. FenuMAT™ technológiával is feldolgozzák, ami azt jelenti, hogy egy görögszénamagból nyert speciális rostból képzett mátrixba illesztik. Ezáltal egy liposzómákba burkolt C-vitamint tartalmazó hidrokolloid rendszer jön létre, amit aztán fagyasztva szárítanak. Mindehhez csupán napraforgó lecitint és görögszénamag-rostot használnak fel.

 

A FenuMAT ™ technológia révén ultrahang felhasználásával a görögszénamagból nyert speciális rostokból egy olyan mátrix szerkezetet hoznak létre a hatóanyagok számára, mely ún. reverzibilis hidrokolloid-rendszerként funkcionál, ami a felszívódást fokozó kolloid technológiák (laikus nyelvhasználattal, helytelenül, de érthetőbben: liposzómás technológiák) új generációja. Több hatóanyag esetében még a liposzómás technológiáknál is hatásosabb.

Mi a Hybrid-FenuMAT™ technológiával feldolgozott C-vitamin erőssége?

A Fenu-C+ több mint +600%-os hasznosulással rendelkezik a sima C-vitaminhoz képest, míg a liposzómás C-vitaminok csak jellemzően +10-79%-kal. [1] Hogyan hasznosulhat valami ilyen nagymértékben, ha ez a szám a sima C-vitaminnál csak 40-90%, a minőségi liposzómás C-vitaminoknál pedig 97% feletti? Ahhoz hogy ezt megértsük, ismerjük meg először a C-vitamin működését.

A C-vitamin hasznosulása és kiválasztása

Az emberi szervezet a C-vitamint annak vérszintjétől függően választja ki. Amennyiben 60-70 µM/L érték felett van a C-vitamin (aszkorbát) vérszint, akkor kb. fél óra a felezési ideje, azaz nagyon gyorsan esik a szintje, gyorsan ürül. Viszont, ha nem éri el a 60-70 µM/L vérszintet, akkor hetekben mérhető a felezési ideje. [2]

Az egy dolog, hogy a bevitt mennyiség mekkora része jelenik meg a vérben, az viszont ettől független, hogy mennyi időn keresztül van jelen. A Fenu-C+ és a különböző liposzómás C-vitaminok a hagyományostól eltérően juttatják a C-vitamint a véráramba (és a sejtekbe), „megkerülve” így a gyors kiválasztását magas vérszint esetén is. [2]

Tehát amikor olyan megállapítások születnek, hogy valami hány %-os hasznosulással bír és mennyivel szívódik fel jobban a másiknál, akkor azok csak az adott kontextusban értelmezhetőek. Ténylegesen úgy lehet összehasonlítani a különböző megoldásokat, hogy melyik milyen mértékben és milyen hosszan képes növelni a vérszintet. Ennél még hatékonyabb lenne a szöveti szintet vizsgálni, de ehhez biopszia vagy boncolás szükséges, így ilyet csak állatokon végeznek. A FenuMAT™ technológia legnagyobb erőssége a szöveti szint emelése, mert kifejezetten erre a célra lett fejlesztve.

Ezzel a technológiával olyan hatást lehet elérni, ami nem csak a májat, az emésztőrendszert és velük együtt a közömbösítő enzimrendszert megkerülve juttatja a véráramba a hatóanyagokat, de egyenletesen, elnyújtva, hogy szervezetünk minden sejtje (agysejtjeinket is beleértve) a legtöbbet tudja felvenni belőlük és a sejtszervecskékhez is eljusson.

Mennyire emeli a C-vitamin vérszintet a Fenu-C+, illetve a sima C-vitamin?

Az alábbi ábra egy 2021-es klinikai vizsgálatról készült, és azt mutatja, hogy mennyire emelte a 14 résztvevő vérszintjét 1000mg Ca-aszkorbát (910mg C-vitamin tartalom) egyszeri bevétele, illetve mennyire növelte azt egyszeri adag a Fenu-C+ 1 grammjából (350mg C-vitamin tartalom) tabletta illetve kapszula formájában. (A CAAS a 910mg sima C-vitamint szedő csoportot mutatja, míg az FC+ a Hybrid-FenuMAT™ technológiával feldolgozott 350mg C-vitamint, azaz a Fenu-C+-t.) [2]

Látható, hogy 1000mg Fenu-C+ egyszeri bevétele még rendkívül alacsony C-vitamin vérszint esetén is majdnem 300 µM/L vérszintet eredményezett, ami aztán 4-5 órán keresztül volt 250 µM/L felett, majd kb. 8 órán át 150 µM/L felett tartva. Ezzel szemben a sima C-vitamin majdnem 3x-os mennyisége alig emelte az alanyok vérszintjét, 50 µM/L körüli eredményt is alig 1 órán keresztül elérve.

Mekkora a hagyományos C-vitaminnal elérhető maximális vérszint?

Az alábbi grafikonon az látható, hogy napi 18g (3 x 6g) C-vitamin szedésével max. 220 µM/L érték tartható fent, míg napi 10g (4 x 2,5g) szedésével 200 µM/L. [3] Persze mindez csak akkor igaz, ha nem okoz hasmenést, ami ilyen nagy mennyiségben már jellemzően előfordul, emellett étrend-kiegészítő formájában nem is ajánlható napi 2g-nál több C-vitamin szedése.

Mekkora vérszint tartható fent liposzómás C-vitaminokkal?

A liposzómás C-vitamin készítmények minősége nagyon eltérő. Befolyásolja, hogy a C-vitamin tartalmának hány %-át sikerült az adott technológiával megfelelően apró méretű liposzómákba zárni, mivel a nagyméretű liposzómák semmit nem érnek. A megfelelően apró liposzómákba zárás hatékonysága 0% és 95% között alakul a különféle liposzómás C-vitaminok esetében, de jellemzően 30-60% közötti.

Ennek megfelelően a hasznosulásukban, a vérszint fokozó hatásukban óriási a különbség. Csak liposzómásan feldolgozott C-vitamin 1000 és 36.000 mg közötti mennyiségével lehet elérni és tartani olyan magas vérszintet, mint amire 350mg Hybrid-FenuMAT™ technológiával feldolgozott C-vitamin képes. [1, 4]

Példaként egy olyan vizsgálat eredményét mutatom be, amelyben egy, az egyik legismertebb és igen jó minőségű liposzómás C-vitamin gyártója által biztosított terméket vizsgáltak. Ennek eredménye a gyártó saját weboldalán is elérhető. [4]

A Livon Labs (az Altreint liposzómás C-vitamin gyártója) biztosította a vizsgálat során használt liposzómás C-vitamint. A résztvevők eleve magas, közel 150 µM/L C-vitamin szinttel rendelkeztek, mivel a kutatást megelőző 1 évben is már napi 6g C-vitamint szedtek.

5g sima C-vitamin és 5g liposzómásan feldolgozott C-vitamin vérszintre gyakorolt hatásának összehasonlítása:

 

Adatok
Cikkszám
5999568601512