Termékismertető
Összetevők: Szűrt-tisztított víz, Flavin7 Bioflavonoid complex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), CD-Polidextrin, színezék: antocianidin (enocianin), cink-acetát (30%), Sophora Japonica L. kivonat (Quercetin 98%), édesítőszer: Stevia (Steviol-glikozid).
Egyetlen tüsszentés során kb. 40.000 részecske szóródik robbanásszerűen a levegőbe, e részecskék közel 160 km/órás sebességgel haladnak.
A vírusokat tartalmazó váladékcseppek nagy része a forrás 2 m-es körzetén belül néhány másodpercen belül leülepedik, azonban a kisebb részecskék ennél messzebbre is eljuthatnak, ahol több percig, sőt a légáramlatok miatt akár órákig is lebeghetnek.
Köhögésnél, vagy akár beszéd közben is szóródnak vírushordozó cseppek.
Jelen ismereteink szerint a levegőben lebegő részecskék 3 órán át fertőzőképesek maradnak.
Ha a vírust tartalmazó csepp leülepedik a levegőből, a fertőzőképesség időtartama a felület anyagától függően változik ez általában 2-3 napot jelent.
E szennyezett felületek érintésével, kézzel a szemhez vagy az orrhoz vihető a vírus.
Köztudott, hogy ezért kötelező a szájmaszk viselése.
Publikációk a témában:
A közegészségügy szempontjából, a 21. századot koronavírus világjárványok jellemezték: 2002-2003-ban a SARS-CoV vírus ami a SARS-ot okozta; 2012-ben pedig a MERS-CoV bukkant fel majd később pedig 2019-ben egy új béta-koronavírus törzs, név szerint a SARS-CoV–2, ami a példátlan COVID-19 kitörést okozta.
A mostani járványhelyzet alatt, az életmentő egészségügyi kihívásoknak és tudományos kutatásoknak az a célja hogy felfedjék az új kórokozó élet-ciklusának a biokémiáját (biochemistry) és evolúciójának genetikai alapjait, ami új megelőző és gyógyászati stratégiákhoz vezethet a SARS-CoV-2 ellen.
Mint egy alternatíva vagy mint egy plusz gyógyászati/megelőző opció, különböző in silico és in vitro tanulmányok kimutatták, hogy kis természetes molekulák, amik a polifenol családba tartoznak, meg tudják /bolygatni/ zavarni a koronavírus behatolása és replikációja ciklusának többféle szakaszait.
Megvizsgálták a kapacitását az ismert (pl. quercetin, baicalin, luteolin, hesperetin) és kevésbé ismert (pl. scutellarein, amentoflavone, papyriflavonol A) flavonoidoknak, és az antioxidáns és antimikrobiális funkciókkal rendelkező növényi szövetekben nagy mértékben jelen lévő másodlagos metabolitoknak, hogy képesek e arra hogy megakadályozzák a koronavírus fertőző ciklusában részt vevő fontos fehérjéket.
Kategóriateremtő innováció ionofor bioflavonoidokkal és ásványi anyagokkal!
1. Ionofor hatás:
Az Ionoforce* technológia használatával a cink antivirális elemként hasznosul, mivel könnyen bejut a sejthártyán és képes egyes virális enzimeket semlegesíteni, erősíteni a mukociliáris tisztulást.
2. Hatékony felszívódás:
A ciklodextrinek** kémiai tulajdonságaik révén képes a kapcsolt molekulát jóval nagyobb hatékonysággal eljuttatni olyan közegbe, ahol eredetileg csökkent felszívódási kapacitással rendelkeznek.
Az új technológiának köszönhetően a szájüregben a nyálhártyán keresztül való felszívódás jóval hatékonyabb, mint a hagyományos készítmények esetén.